Spletno mesto uporablja piškotke za shranjevanje podatkov o seji in za izboljšanje uporabniške izkušnje. Več informacij o piškotkih...

Kopalnica, svetila in zaščita

03/08/2018 0 Komentarji

 

Cona 0, območje znotraj kadi ali prhe. Svetila v tem območju morajo biti nizke napetosti (največ 12V) in s stopnjo zaščite vsaj IP67.

 

Cona 1 je prostor nad kadjo do višine 2.25 m od tal. V tem območju je potrebno izbrati svetila s stopnjo zaššite vsaj IP44. Svetila morajo biti varovana z zaščitnim stikalom na diferenčni tok 240V 30mA (FI stikalo).

 

Cona 2 je območje razteza 0,6 m izven oboda kadi do višine 2,25 od tal. V tem območju je potrebno izbrati svetila s stopnjo zaščite vsaj IP44. Upoštevajte tudi območje v polmeru 60 cm od vsake pipe umivalnika za cono 2.

 

Cona 3 je kjerkoli zunaj con 0, 1 in 2 (za katere veljajo posebne omejitve) in kjer ni verjetnost vodnega curka. Cona 3 ne zahteva posebne stopnje IP zaščite.

 

Poleg zgoraj navedenega je potrebno upoštevati, če obstaja verjetnost curkov vode, ki se uporabljajo za čiščenje v conah 1, 2 in 3, morajo vse vgrajene električne naprave ustrezati stopnji zaššite najmanj IP65.

 

 

 

 

Oznake: instalacije